Grundspillet blev sluttet af med 1-7 nederlag til ÅFK

Sidste kamp i grundspillet stod mod Århus, der med en sejr kunne sikre sig førstepladsen i grundspilspuljen og en vigtig fordel forud for forårets mellemspil. Tidligere i mellemspillet har vi tabt 1-18 og 3-12, så forud for kampen havde vi et håb om at fortsætte den positive udvikling.
Der skulle dog ikke gå lang tid før ÅFK satte dagsordenen. Allerede efter 52 sekunder var landsholdsspilleren Anne Sofie Thaarup hurtig over bolden og kunne sætte den ind på forreste stolpe på Celina. Herefter kom Hawks bedre med i kampen og Risager og Brønden kunne notere sig for gode afslutningsmuligheder. Simone tog en udvisning, men en god boks dræbte powerplay’et. Hawkspigerne var godt med i kampen, men 2 situationer, hvor opdækningen højt i slottet var fraværende gav ÅFK tog lette mål. Således stod der 0-3 på måltavlen efter 1. periode.
Hawks var ikke kommet ud af omklædningsrummet, da ÅFK scorede efter 11 sekunders spil i 2. periode. Herefter kom der gav i udvisningerne. Perioden og kampen var egentlig ikke hårdt spillet, men begge hold tog nogen tåbelige udvisninger for stavslag og gentagende forseelser. Først var det Simone, der satte sine holdkammerater på arbejde uden Århus kunne udnytte det, dernæst var det Hawks’s tur til at have et powerplay, men uden det blev rigtig farligt. Kort efter fik tog Århus endnu en udvisning. Efter en timeout med et par taktiske ændringer leverede Hawks et meget bedre powerplay, hvor det blev til mange kvalificerede afslutninger. Dog uden mål, men vældig opløftende. Herefter tog Ditte 2 minutter i udvisningsboksen, og så kunne boxplay’et ikke holde stand længere. 20 sekunder før udvisningen løb ud, lykkedes det ÅFK at score via Tunies hånd og stolpen. Det blev periodens sidste scoring.
Heldigvis kom Hawks bedre ud til den sidste periode. Ingen tidlige mål i egen ende, og det lykkedes endda Nanna at score på en omstilling, hvor Katrine erobrede bolden i eget hjørne og driver fremad med bolden inden hun sendte den frem langs banden til Nanna. Nanna fik snydt sin direkte modstander og kunne score på forreste stolpe. Periodeføringen holdt indtil det 12. minut, hvor ÅFK kom på måltavlen igen. Perioden sluttede med en udvisning til Katrine. Boksen stod igen flot og holdt ÅFK fra de farlige positioner. Kort inden udvisningen løb ud tog ÅFK en afslutning udefra, Celina halvklarede, og en ÅFK spiller var hurtig over returen og slog den ind i luften. Det blev sidste gang at cifrene på måltavlen skiftede og det blev således til en sejr til ÅFK på 7-1.
Ikke den bedste kamp i grundspillet fra Hawks. Spillet med bolden manglede lige 10 % både i pasninger og modtagninger. Dermed blev det for svært at gøre angrebene lange og gode. En kamp hvor vi ikke spiller op til vores bedste, men samtidig giver ÅFK en svær kamp, er et udtryk for at vi har udviklet os siden de første kampe i efteråret. Foran os venter nu et mellemspil efternytår, hvor vi skal møde de øvrige Ligahold Frederikshavn Blackhawks, Århus FK og AaB Floorball, ligesom vi skal møde vinderne af 1. division Nord og Syd som er henholdsvis Aalborg Flyers og Herning. Lykkedes det os at slutte i Top 4 i mellemspillet venter der et slutspil, hvor vi bliver parret med holdene fra Øst-kredsen i kvartfinalen. Det er vores mål.

This entry was posted in Damer, Forside. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *