Flot indsats i Århus

Lørdag var det endnu engang blevet tid til at de unge Hawkspiger skulle i kamp. Seneste kamp endte med et nederlag på 1-18 til topholdet fra ÅFK. Endnu engang var det ÅFK der ventede – denne gang i Århus, så der var dømt road trip!


Der var mange ting, der pegede mod en stor dag: Efter langt tilløb havde vi endelig modtaget vores nye spillertøj (med tryk). Pigerne står i knivskarpt i det nye tøj, så nu kan man tage i hallen og både opleve flot floorballspil og søde piger i pænt tøj. Brønden var med til herrekamp i midtugen, hvor hun scorede sit første mål i det der føles som lang, lang, lang tid. Vi havde hentet Louise ind som forstærkning på en wing, da hun alligevel var i byen, og Becs fik lov til at snakke med en hund, der hed Henning. Som nævnt tidligere kunne vi ikke ønske os en bedre optakt!
Pigerne kom da også godt ud af omklædningsrummet og gjorde mange ting rigtige ting i indledningen, men ÅFK var kyniske og scorede på 2 lidt tilfældige chancer inden reduceringen kom fra Hawks. Et godt pres fra Julie endte i en tilfældig bold som Nanna resolut bankede op under overlæggeren. Kort efter fik Hawks et powerplay. I første kamp mod ÅFK havde Hawks også et powerplay, men det var lige så ufarligt som en hund, der hedder Henning. Men denne gang var de hvide piger langt mere målsøgende og fik spillet rundt og sat et par afslutninger – dog uden ændring på måltavlen. I den resterende del af første periode lykkedes det Hawkspigerne at holde ÅFK ude af zonen i lange perioder. Men det var som om at når ÅFK kom ind i zonen, så scorede de også. Ved pausen var stillingen 7-1. Ganske vist havde ÅFK været det bedste hold i første periode, men pigerne gik i omklædningsrummet med en følelse af at præstation og stilling ikke var overensstemmende.


Pigerne var indædte og klar til at kæmpe i 2. periode. De gode takter blev fortsat fra første periode. Det lykkedes dog Århus at bringe sig på tavlen 2 gange inden Raketten fra Jerslev slog til igen. Endnu et godt pres – denne gang fra Sarah – i den offensive zone pressede Århus-forsvaret og pludselig lå bolden i bladet på Brønden, der havde lært fra Nanna, hvordan det skulle gøres: Pivhårdt trækskud op under overlæggeren. Det er ikke en hemmelighed at Brønden har kæmpet og spillet sig frem til mange chancer i de første 4 kampe, men de manglende mål har måske sat sig en smule på selvtilliden. Og det er da heller ikke gået ubemærket hen hos medspillere (og måske også trænere) at den røde ramme bliver mindre og mindre for Brønden. Men med 2 mål i 2 kampe må scoringskrisen siges at være ovre. Nu bliver målet større og større. En spiller der har været inde i en periode med store mål, er Nanna, der med et pointsnit over 1 har været med i mange mål i de første kampe. Samme Nanna blev træt efter 12 minutter i perioden, da hun gik i ryggen på en ÅFK-spiller, der hjalp dommeren med at dømme. Nanna tog en puster i 2 minutter i udvisningsboksen hvor hun kunne nyde et bevægeligt og stabilt Hawks boxplay med Becs, der var politimand foran mål, Simone og Sofia der styrede kanterne og Brønden der fyldte meget på toppen. Perfekt boks og Nanna kunne træde ind på banen igen. I slutningen af perioden drev Hawks bolden frem og kom til afslutning ved Nanna. Bolden blev reddet, men Nanna var hurtig i genpres og fik sendt bolden til Simone, der kunne sætte den ind bag Århus-keeperen. En periodestilling på 3-2 til ÅFK var bestemt godkendt og Hawkspigerne kunne gå ind til 3. periode med selvtillid og alt at vinde.
I løbet af perioden kom pigerne frem til flere gode chancer. Nanna havde en på stolpen, Louise, Julie, Brønden og Sarah havde fine omstillinger, ligesom Ditte havde en afslutning, der gik lige over mål. Men det lykkedes desværre ikke for Hawkpigerne at bringe sig på måltavlen i 3. periode. Til gengæld skulle der en udvisning til Risager til for at ÅFK’erne fik hul på Celina i 3. periode. En god boks holdt Århus fra de store chancer, men til sidst kunne de kombinere sig frem til et flot mål fra en spids vinkel. Det var for meget for Celinas astma, og hun blev erstattet af Tunie. De 2 keepere delte spilletiden lige over hele kampen, og leverede på superhøjt niveau. Tunie kunne dog ikke forhindre en sidste ÅFK scoring, så da hornet lød for sidste gang stod der 12-3 på måltavlen.


Første kamp i denne sæson, hvor vi holder modstanderne under +10. Det er godt i sig selv, men indsatsen var endnu mere opløftende. Alle 3 wingpar leverede en superfin præstation med masser af bevægelse, pres og afslutninger. Og ikke mindst masser af hjælp i begge zoner til centere og backs. Vores 2 centere stod godt i egen zone og havde en stor rolle i at finde plads i midtzonen og transportere bolden fra backs til wings. Skribenten har lyst til at fremhæve alle vores backs, for de glimrer på hver sin måde. Mathilde er ny, men benhård i markeringerne og bliver bedre og bedre i udspillet. Mathilde ville ikke kunne fungere uden Katrine, der i den grad tager ansvar i alle facetter af spillet og hjælper ’den unge’ i de situationer, hvor det brænder på. Sofia har i løbet af den sidste uge spillet 2 kampe for herreholdet – og modstanderne har hadet det. Hun er irriterende tæt på i markeringerne og benhård foran mål og ved banderne. Kommer man forbi Sofia, så har man fortjent det. Selv ikke hendes stav kunne i dag modstå hendes pres!

Ved siden af Sofia står Becs! Becs er så floorball-klog at hun kan overtrumfe trænerens oplæg og ordrer – og stadig lykkes med det. Det må være en lille smule træls for træneren… Som nævnt tidligere var keeperne på plads igennem hele kampen, og i dag fik vi også et par udkast at se fra begge. Hvad bliver det næste?
Tak til Mor Brønden, der havde taget den lange tur med til floorball i Århus på en solrig lørdag. På vej tiil bilen efter kampen kunne unge Brønden så melde til mor ”Nu skal du hjem og vaske tøj!” Dejligt med god forældreopbakning!
Tak til vores sponsorer
HØRBY EFTERSKOLE
REDERIET ISAFOLD
MARESCO A/S
SPAR NORD
for at hjælpe os økonomisk, så vi kan stå knivskarpt i vores nye tøj!

Næste gang i kan opleve søde piger i flot tøj – og flot floorball også – er lørdag d. 17.november kl. 12.00, hvor vi på hjemmebane tager imod AaB. Kom forbi hallen og hep på Hawks-pigerne.

This entry was posted in Damer, Forside. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *