Hæderligt nederlag til pigerne efter flot indsats

Hawks-pigerne var lørdag klar til at starte vinterferien med at byde Århus FK velkommen. Da vi var på besøg i Århus kunne vi tage hjem med et nederlag på 2-18 i bagagen efter en kamp, hvor vi mødte et fuldstændig fantastisk hold, der var dygtige i alle aspekter af spillet; fysisk, teknisk, spilforståelse, indbyrdes forståelse. Ikke desto mindre var Hawks klar til at udfordre den overmagt, der skulle vise sig knap så overlegen. Kampen blev indledt med gode skift fra Hawks, hvor der blev taget rigtig mange gode beslutninger i begge ender af banen. Efter 4 minutter kunne Århus bringe sig foran, men det rystede ikke Hjørring-pigerne, der slog hurtigt tilbage. Et godt og effektivt pres fra Sarah og Brønden fremtvang en fejlpasning fra en af Århus’s backer, som Ditte var først over. Hun satte bolden utageligt nederst i målet. Det lykkedes Århus at bringe sig foran igen, men Hawks ville ikke lægge sig ned, og denne gang var det Katrine, der kunne bringe balance i regnskabet på en assist fra Simone. Inden periodens udløb nåede at Århus at få måltavlen til at skifte yderligere 2 gange; først på et flot gennemspillet angreb og derefter på lidt af et kludemål – men de tæller også.
2. periode startede Hawks-pigerne i box play efter at Becs fik en udvisning i tiden 19.45. Box play’et fungerede upåklageligt; fik lukket ned for tværpasninger og fik hold Århus på ydersiden indtil Becs kunne hoppe ind igen. Fantastik præstation. Herefter faldt intensiteten desværre hos Hawks-pigerne. Der blev ikke kommunikeret , fødderne blev ikke flyttet så hurtigt og der blev ikke ryddet op foran eget mål. Netop oprydningen foran mål kostede 2 hurtige mål til Århus – ligesom det kostede Celina et slag over nallerne, så hun måtte erstattes af Tunie i målet. Efter en skidt periode på 6-8 min. fik pigerne stabiliseret sig, og angrebene fra Århus blev brudt, ligesom Hawks var langt mere på bolden i den sidste del af 2. periode, hvor man fik lavet nogen gode mønstre frem i banen. Ved pausen var stillingen 2-8.
I 3. periode arbejdede pigerne igen disciplineret i egen zone, og var fornuftige med bolden, når vi bevægede os frem af. Det blev til nogle få chancer til Hawks, ligesom der var flere situationer, hvor den sidste aflevering eller afslutning ikke blev afviklet, når det skulle til at blive rigtig farligt. Defensiven stod stærkt, men det er svært at holde et hold som Århus fra chancer. Det blev til 3 mål til Århus i de sidste 20 min.
Århus kunne synge sejrssang efter en sejr på 11-2, mens Hawks-pigerne kunne se hinanden i øjnene og være tilfredse med indsatsen efter en kamp, hvor udviklingen på holdet stod klar og tydeligt. Defensiven er i den grad blevet afstemt. Forståelse, kommunikation og bevægelse mellem backs og center i egen zone sidder fuldstændig på plads. Flere af Århus’s mål var ‘grimme’ mål. Disse tæller selvfølgelig også, og Århus er enormt dygtige til at opsøge heldet og finde nogen gode positioner foran mål, men Hawks spillerne formåede i store dele af kampen at lukke ned for den farlige pasning og de farlige områder, som Århus gerne vil arbejde i. Samtidig fik vi i denne kamp mulighed for at sætte vores spil op i perioder, hvilket resulterede i mange gode løb og opspil igennem midtzonen. Flot og disciplineret indsats af Hawks-holdet, der kun havde et udfald på 6-8 min i starten af 2. periode. Udfaldene bliver mindre og perioderne hvor vi er i kontrol, bliver flere og længere. Det tegner godt for den næste periode. Flot kamp af hele holdet, men Sofia fortjener en ekstra portion ros. I mangel på backer gik hun ned og tog en uvant plads, men præstationen bar ikke præg af at pladsen var uvant. Masser af fysik, kommunikation og gode beslutninger blev bragt til holdet fra Sofia.

Hawks-pigerne slutter sæsonen af med et tæt pakket kampprogram, hvor der skal spilles 3 kampe på 6 dage. Lørdag drager vi på langtur for at møde Herning. Tirsdag aften kl. 19.30 spiller vi sæsonens sidste hjemmekamp mod AaB. Her håber vi selvfølgelig på at alle dem, der har bakket os op hele sæsonen vil være på plads til at støtte os i sidste kamp i Fiberhallen. Sæsonen sluttes af i Frederikshavn, hvor vi møder Blackhawks torsdag.

Dette indlæg blev udgivet i Damer, Forside. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *